7 december 2021

Bedrijfslening aanvragen? Drie tips!

3 min read
Bedrijfslening

Wil je een langlopende investering doen in jouw bedrijf, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen? Dan besluit je mogelijk nog enige tijd te wachten met de investering. Dat kan, maar hierdoor haalt de concurrentie jou mogelijk in. Wil je dit voorkomen? Dan kun je een bedrijfslening aanvragen. Deze lening is namelijk uitermate geschikt voor langlopende investeringen. Hierbij kun je denken aan nieuwe machines en/of voertuigen, maar ook aan uitbreiding van jouw bedrijf. Dankzij zo’n lening kun je alsnog de gewenste investering doen. Wil je een zakelijke lening aanvragen? Wij geven je in deze tekst 3 tips.

1. Bereken hoeveel de lening per maand kost
Het is jou ongetwijfeld bekend dat geld lenen geld kost. Begrijpelijk, want je gebruikt geld van een ander om in jouw bedrijf te investeren. Dit geld krijg je niet gratis, maar moet je terugbetalen. Daarom worden er altijd verschillende zaken afgesproken bij het aangaan van een bedrijfslening. Deze afspraken hebben invloed op de kosten van jouw lening. Bereken daarom altijd eerst hoeveel een bedrijfslening jou kost voordat je deze afsluit.

In eerste instantie betaal je iedere maand een bepaald bedrag terug aan de geldverstrekker. Dit noemen we ook wel aflossing. Dit zijn niet de enige kosten die je maakt bij een bedrijfslening. Nee, want je krijgt ook te maken met rente. Bij een zakelijke lening betaal je dit over het gehele geldbedrag dat je leent. Hoe hoger de rente, des te duurder een bedrijfslening uitvalt. Ga daarom altijd op zoek naar een geldverstrekker waarbij je tegen een lage rente geld kunt lenen. De rente staat tijdens de gehele looptijd van een bedrijfslening vast. Hierdoor weet je precies hoeveel een bedrijfslening jou per maand gaat kosten.

2. Kijk kritisch naar de looptijd
Een lening moet je binnen een bepaalde periode aflossen. Dit geldt niet alleen voor persoonlijke leningen, maar ook voor bedrijfsleningen. Verschil is alleen wel dat een bedrijfslening vaak een kortere looptijd heeft dan een persoonlijke lening. Bij de meeste geldvestrekkers heeft een zakelijke lening namelijk een maximale looptijd van vijf jaar. Dit betekent dat je het geleende geld binnen vijf jaar terug moet betalen. Als je iedere maand keurig aflost, slaag je hier zonder problemen in.

Veel ondernemers kiezen standaard voor een zakelijke lening met een looptijd van vijf jaar. Op deze manier smeer je de kosten uit over een langere periode. Besef je wel dat je hierdoor ook duurder uit bent. Waarom? Omdat je rente betaalt over de volle vijf jaar. Kijk daarom altijd kritisch naar de looptijd van een bedrijfslening. Overweeg eventueel om de looptijd te verkorten. Je betaalt in dat geval een hoger bedrag per maand, maar je betaalt minder lang rente. Onderaan de streep kan een zakelijke lening hierdoor goedkoper uitvallen.

3. Neem de tijd om de beste bedrijfslening te vinden
Heb je op korte termijn geld nodig voor een investering in jouw bedrijf? Dan dien je mogelijk een aanvraag in bij de eerste de beste geldverstrekker. Dit kan, maar helaas is dit lang niet altijd de beste optie. Waarom niet? Omdat je hier mogelijk meer rente betaalt dan elders. Neem daarom de tijd om een zakelijke lening te vinden. Vergelijk verschillende kredietverstrekkers met elkaar en let hierbij onder meer op de maximale looptijd en de rente. Heb je geen zin om hier veel tijd en of moeite in te steken? Dan kun je zakelijk lenen via New10. Hier ben je verzekerd van een scherpe rente en kun een online een bedrijfslening aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *