Het is vanzelfsprekend ontzettend vervelend als je Apple toestel ermee ophoudt. Denk aan je iPhone, Macbook, Air Pods, ga zo maar door. De meeste mensen die een telefoon of een laptop van Apple hebben, schaffen vaak de hele inboedel van Apple aan. Dit is een kwestie van pure gewenning. Ook is het prettig als je op je telefoon iCloud hebt staan, dat dit ook verbonden staat met je laptop. Zo loop je minder risico als je telefoon opeens zijn data kwijt is, je nog een back-up op je laptop hebt staan. Wel is het natuurlijk erg vervelend als er een van deze apparaten stuk gaat. Zeker als je veel haast hebt bij de reparatie ervan. Denk aan een Macbook reparatie. Wij geven je graag wat voorbeelden van reparatie keuzes waar je voor kunt kiezen. Ook zullen we je wat tips geven wat handig is.

Eerste keus: Apple

Allereerst ga je natuurlijk contact opnemen met Apple. Dit is niet alleen de meest vanzelfsprekende optie, maar ook de meest betrouwbare. Dit omdat als je nog binnen je garantie valt, Apple altijd het meeste voor je kan betekenen. Denk aan het krijgen van een nieuw toestel. Daarom is het goed om eerst te checken tot wanneer je garantie loopt. Zelfs als je garantie al verlopen is, kan er nog gekeken naar andere alternatieven. Het is niet zo dat je apparaat dan een verloren zaak is. Als eraan gesleuteld kan worden en je hebt je apparaat naar een Apple store gebracht, is het vaak zo dat je je apparaat binnen een paar uur weer kunt ophalen. Je kan er dan voor kiezen om eventjes ergens te lunchen en wat winkels in te gaan en daarna je toestel weer kunt ophalen. Dat is natuurlijk een ontzettend fijne service en hierdoor hoef je niet heen en weer te reizen. 

Tip

Apple neemt in principe altijd je apparaat aan, tenzij iemand buiten Apple aan je apparaat heeft gesleuteld. Dit is dan ook de reden dat dit erg tricky is.

Tweede keuze: een erkende Apple serviceprovider

Niet in elke stad zit een Apple store. Kom jij uit een kleiner dorp en moet je ver reizen om bij een Apple store te komen? Dan raden we je aan de Apple serviceproviders op te zoeken. Op internet vind je waar deze providers zitten en zij kunnen je vaak ook helpen. Dit is een ontzettend goed alternatief voor een Apple store. Er zijn een aantal richtlijnen waar een Apple winkel aan moet voldoen om zichzelf een erkende Apple serviceprovider te mogen noemen. Dit is dus absoluut betrouwbaar.