Je hebt een splinternieuwe motor gekocht. Natuurlijk ben je ontzettend blij! Je kunt niet wachten om kilometers te maken. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig in het verkeer begeeft. Daarom geven wij jou in deze blog 4 tips voor veilig motorrijden. 

Tip 1: Motorverzekering

Wanneer je weet dat je goed verzekerd bent, zul je je een stuk prettiger voelen op de weg. Of je nu een Honda motorverzekering of BMW motorverzekering afsluit: het is belangrijk om goed na te denken hoe jij jouw motor wilt verzekeren. Het is verplicht om minimaal een WA-dekking af te sluiten. Daarnaast kun je een WA Plus verzekering of All Risk-verzekering kiezen. Laat je adviseren door een expert zodat je zeker weet dat je goed verzekerd bent!

Tip 2: Beschermende kleding

Veel motorrijders dragen niet de juiste kleding tijdens hun rit. Draag nooit een T-shirt, korte broek of sandalen wanneer je op de motor stapt. Zelfs bij lage snelheden kun je ernstige verwondingen oplopen. Zorg er dus voor dat je te allen tijde de juiste bescherming draagt. Handschoenen en een jas met protectoren zijn een vereiste.

Tip 3: Vermijd vrachtwagens

De volgende tip heeft betrekking op andere weggebruikers, namelijk vrachtwagenchauffeurs. Vrachtwagens zijn enorm en een chauffeur heeft niet altijd het volledige zicht. Vermijd het rijden achter vrachtwagens of aanhangers die hun lading kunnen verliezen. 

Tip 4: Altijd je licht aan

Misschien doe je dit al automatisch, maar misschien vind je het ook overbodig. Overdag zien we veel automobilisten en motorrijders die hun licht niet aan hebben. Een auto of motor die zijn lichten altijd heeft aanstaan tijdens het rijden, wordt beter gezien door andere weggebruikers.