Marketing zonder (of met weinig) budget? Dat doe je zo

Online marketing wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Met een goede marketing tactiek kun je ervoor zorgen dat je meer (potentiële) klanten naar je website lokt en zo uiteindelijk een hogere omzet genereert. Heb je geen of weinig verstand van marketing? Dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om dit aan een externe partij over te laten. Schakel bijvoorbeeld de hulp in van een online marketingbureau, zoals Online marketing bureau Stramark. Beschik je echter niet over een groot budget? Dan kun je ook zelf aan de slag met een aantal strategieën waar je weinig tot geen geld voor nodig hebt. In dit artikel vind je een aantal handige tips.

Maak je eigen huisstijl

Om te beginnen zou je ervoor kunnen kiezen om je eigen huisstijl te maken. Je bedrijfslogo hoeft geen meesterwerk te zijn; vaak is een simpel logo ook al goed, zolang deze goed de identiteit van je bedrijf weergeeft en er een beetje professioneel uitziet. Er bestaan verschillende websites waarmee je makkelijk een logo kunt maken. Je hebt dus niet per se kennis nodig van programma’s als Adobe Illustrator. Op basis van je logo kun je vervolgens een simpel visitekaartje in elkaar knutselen. Ook het bouwen van een website hoeft geen probleem te zijn, met WordPress kun je bijvoorbeeld makkelijk (en gratis) een website in elkaar zetten. 

Goedkope marketing

Er zijn een aantal opties om aan de slag te gaan met goedkope of zelfs gratis marketing. Heb je je website al op Google Mijn Bedrijf gezet? Door dit te doen wordt de informatie van je bedrijf, zoals telefoonnummer, adres en openingstijden in het groot weergegeven naast de zoekresultaten in Google. Wil je je website hoger laten ranken in Google? Dan kun je ervoor kiezen om de hulp van een seo bureau in te schakelen, maar je kunt ook zelf al aan de slag. Google maar eens op “seo optimalisatie”.